Outreach

Informatie over Origins onderzoek

Blogs over onderzoek naar de oorsprong van het leven

De aarde zit tjokvol leven. Maar toch was dat ooit heel anders. Toen de aarde miljarden jaren geleden haar huidige vorm kreeg, was er nog geen leven. Wanneer, waar en vooral hoe die allereerste stap naar primitief leven is gezet, weten we niet. Maar er zijn veel wetenschappers betrokken bij onderzoek dat daar een antwoord op probeert te vinden.

Kennislink.nl heeft samen met het Origins Center een dossier gemaakt van artikelen en interviews met onderzoekers die zich met de oorsprong van het leven op aarde en elders in het universum bezig houden. Er zitten inmiddels al tientallen interessante artikelen in het dossier.

Kennislink-overzicht

Sterrenkundige Floris van der Tak schrijft met enige regelmaat een blog op de website Wetenschap.nu.

wetenschap.nu

Origins Center video’s

Er zijn diverse video’s gemaakt van de onderzoeks fellows van het Origins Center. Ze zijn allemaal bezig met het onderzoeken van aspecten van de oorsprong van het leven. Denk bijvoorbeeld over de vorming van DNA in het eerste leven, of de energievoorziening de eerste levende cellen. Ze vertellen over de onderzoeksvragen die ze hebben en wat ze onderzoeken om een (deel)vraag te beantwoorden.

De video’s zijn Engels gesproken, maar bevatten Nederlandse ondertitels.

Youtube channel Origins Center